Betűkártyák

Kuvik Betűkártyák

3.990 Ft

Micsoda kaland veszi kezdetét mikor a gyereked olvasni kezd! Segíts neki ezekkel a Kuvik Betűkártyákkal megismerni a betűket, alkossatok szavakat vagy akár egyszerű mondatokat! Ha nehézségbe ütköztök, ne siessetek előre! A kártyák segítenek lépésről-lépésre felépíteni az olvasás technikáját.
Tudtad, hogy a betűkártyák doboza pontosan beleillik a matek doboz aljába? Úgy találtuk ki, hogy semmi ne kallódjon el, mindent egy helyen tudj tárolni.

Tartalom:

  • 89 db betűkártya
  • 20 db számkártya
  • 6 db írásjel- és műveletijel- kártya
Mi a különbség a hagyományos és a Meixner-módszertanú Betűkártyák között?

A Meixner féle olvasás tanítási módszertan kifejezetten diszlexiás és sajátos nevelési igényű gyermekek részére lett kifejlesztve, de manapság egyre elterjedtebb mindenféle iskolában.

Egy példa a különbség érzékeltetésére:

  • A hagyományos betűkészletben a C betűhöz egy CIPŐ képe van társítva, a kezdőbetű alapján.
  • A Meixner-féle betűkészletben a C betűhöz egy EGÉR képe van társítva, mert az egér CINCOG, azaz hangzás alapján van társítva.

A Meixner-módszernek van egy sajátos rendszere, amit meg kell tanulni, ezért nem szoktuk otthonra javasolni. Ha az iskolában így fog tanulni, akkor otthon is ezt érdemes használni.

További olvasnivaló: Wikipédia, Meixner Egyesület

Gyere kártyázzunk!

Szókirakó, betűrács, szókígyó, dominó… Számtalan játéklehetőség egy dobozban! A színek, az illusztrációk pedig a legkisebbeknek is segítenek megtanulni a betűket.

Mit játszunk ma?

Add meg az email címedet, hogy elküldhessünk neked 10 ingyen játékot!